Naar de homepage
 
 
 
 
 
 
 
 
Doe mee en doneer
Doe mee en doneer Doe mee en doneer

“Some men see things that are and ask Why. We dream of things that never were and ask Why not.
J.F. Kennedy

Help en doe mee als: sponsor, vrijwilliger, stagiaire, medewerker uit de zorg
   


WORD SPONSOR

Het (voor)werk van Space Station heeft haar wortels in maatschappelijke ondernemen. Een presentatie hierover heeft in het allereerste begin ondernemers aangespoord om de winst van waarden in te zetten voor maatschappelijke projecten zoals Space Station.

Sinds 2006 heeft Sociaal Cultureel Werk (SCW) De Lichtboei  een aanzienlijk bedrag geworven en geïnvesteerd in de doelgroep. Zowel het bedrijfsleven als landelijke fondsen waren bereid te investeren in deze onderneming. In de loop van de jaren zijn er waardevolle contacten gelegd met partners in de zorg- en welzijnswereld alsmede in het bedrijfsleven en in de artistieke wereld.

Met sponsors wordt een contract opgesteld, dat de mogelijkheid geeft om de onderlinge betrokkenheid binnen het bedrijf zichtbaar te maken. Middelen daartoe zijn de expositie, een (internationale) presentatie op het gebied van maatschappelijk ondernemen of vrijwilligerswerk in tijd van de baas.

THE RULES OF GOOD RESULTS
Without the support of local businesses, Space Station could never have taken off. More and more the social sector is discovering the business community as the essential link in successful social entrepreneurship. Business people understand better than anyone else that severely under-resourced initiatives  are doomed to failure. They invented  words like investment and infrastructure,dysfunctional boards and dynamic leadership.  And social entrepreneurs are beginning to learn that they do not have an exclusive monopoly on passion for social justice or, for that matter on passion.  In fact some of the most effective social reformers are business people. They are asking, indeed demanding, that the social sector reinvent itself according to the rules of good results.

» Lees verder “Space Station leading the way”

» Doe mee en word ook sponsor: klik hier voor het formulier (MS Word)


WORD VRIJWILLIGER

Het uitgebreide programma van Space Station wordt mede mogelijk gemaakt door een team van kundige vrijwilligers, ondersteund door MEE Zeeland. Zij vormen de kern van de Space Station crew en maken de workshops tot een echte “meelevenis” 

» Download hier het vrijwilligersprofiel (MS Word)

» Download hier het inschrijfformulier  (MS Word)

Een meelevenis
Je zou mij een belangstellende buitenstaander kunnen noemen.
Mijn vriendin Philomene is niet meer te stoppen als het over Space Station gaat.
Mijn moeder komt op donderdagen moe maar erg voldaan thuis van haar vrijwilligerswerk.
Een tijdje geleden kwam ik toevallig langs na afloop van een van de workshops. Ik wist niet wat ik meemaakte; allemaal stralende vrijwilligers. Die middag was weer heel bijzonder geweest; je kon het aan de mensen zien.
Die sfeer, wat is dat toch? Ik wilde er meer van weten en ging ook naar het feestje aan het einde van de laatste serie in het MFC (Multi Functioneel Centrum) Weer die stralende mensen, weer die vrolijkheid. Misschien komt het doordat iedereen, deelnemer en vrijwilliger, heel erg zichzelf is. Maar het is toch een toneelworkshop? Jawel, maar dan een waarbij je leert jezelf te zijn en op je allerbest te zijn. Dat gaat bij Space Station schijnbaar vanzelf; je kunt niet anders. Iedereen geeft zichzelf op zijn geheel eigen manier.
De deelnemers en vrijwilligers weten waarschijnlijk nog beter waarom Space Station zeker een vervolg moet krijgen in het ROC. Ik was geïnteresseerd in de magie en heb geprobeerd die te verklaren. Als belangstellende buitenstaander ervaar ik het vooral  als een prachtige  ‘meelevenis’ .  
Marianne Overdevest, 11 juli 2009
 


KOM STAGE LOPEN

Space Station heeft een uitgebreide taakomschrijving voor wie hier stage wil lopen. Wij zijn uit op een multidisciplinaire inzet van studenten: decorbouwers, decorontwerpers, een webbeheerder, textiele vormgevers, workshopbegeleiders, geluids- en lichtmannen/vrouwen, theatermakers, sportstudenten – noem maar op: wie kan er niet meewerken aan Ruimte en Beweging bij Space Station?
» Lees verder: interview Raakvlak met Marina en Renske

» Interesse? Download dan hier het formulier (MS Word)


 


DOE MEE UIT DE ZORG

Zonder inzet van medewerkers uit de zorg kan Space Station niet bestaan.  Daar ontstaat de ruimte voor ons werk. Laat het weten als je belangstelling hebt om naar Space Station te komen en mensen op het oog hebt die deel zouden kunnen nemen aan de opleiding.

Syntess Software

HandicapNL
Home | Over Space Station | Nieuws | Toneelopleiding | Sponsors | Links | Fotoboek | Contact Bezoek onze faceboek-pagina
© Wit Webdesign.nl