Naar de homepage
 
 
 
 
 
 
 
 
Doe mee en doneer
Doe mee en doneer Doe mee en doneer
Foto

Foto

STUDEREN BIJ SPACESTATION

Je hebt zin in wat anders.  Je hebt geen vooropleiding. Vanwege je intensieve hulpvraag, is een opleiding misschien niet het eerste waar je aan denkt. Bij Space Station ben je van harte welkom. Doe mee met de theaterworkshops en ontdek je eigen kracht.
Gedurende het nieuwe jaar worden landschappen doorkruist en havens aangedaan. Waar de Space Shuttle ook landt,  altijd wacht er een warm bad van kleur, geur en klank. Jouw reizen door de ruimte worden begeleid door een team enthousiaste vrijwilligers
Bij Space Station is de hoofdrol weggelegd voor jou.

Van ISSUES naar TISSUES
Voor iedere workshop wordt een scenario ontwikkeld, volgens een vast sjabloon.
Terugkerende aandachtsgebieden zijn : het decor, de verlichting, muziek, choreografie en beweging. Om een muzikale omgeving te creëren wordt bij voorkeur gewerkt met (woordloze) klassieke muziek of met live muzikanten. Woorden worden zoveel mogelijk overboord gezet en vervangen door geluiden. Af en toe klinkt de toneelopdracht van Samuel Beckett “Not another word”, zodat de stilte teruggeketst wordt door de soundscape. De studenten worden medeklinkers.
De workshops bevatten geen lineaire verhaallijn. De tekst is ondergeschikt aan ervaringen die via de zintuigen beleefd kunnen worden. Doeken spelen een belangrijke rol in het tastbare decor. De ervaring leert dat deze methodiek ook door mensen zonder een meervoudige beperking als boeiend en betekenisvol wordt ervaren.

Agenda

Op 3 november 2016 is de nieuwe toneelopleiding van start gegaan in Zierikzee, onder de naam Space Station Light. De workshops worden gegeven in de Aula Noord van Scholengemeenschap Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee, van 10.30 - 12.30 u.

De data in 2021/2022 zijn:

9 september, 14 oktober, 11 november & 9 december 2021

13 januari, 10 februari, 10 maart, 14 april, 12 mei & 9 juni 2022

   

Syntess Software

HandicapNL
Home | Over Space Station | Nieuws | Toneelopleiding | Sponsors | Links | Fotoboek | Contact Bezoek onze faceboek-pagina
© Wit Webdesign.nl