Studeren bij Space Station

Leergang 2022-2023

Je hebt zin in wat anders.  Je hebt geen vooropleiding. Vanwege je intensieve hulpvraag, is een opleiding misschien niet het eerste waar je aan denkt. Bij Space Station ben je van harte welkom. Doe mee met de theaterworkshops en ontdek je eigen kracht.
Gedurende het nieuwe jaar worden landschappen doorkruist en havens aangedaan. Waar de Space Shuttle ook landt,  altijd wacht er een warm bad van kleur, geur en klank. Jouw reizen door de ruimte worden begeleid door een team enthousiaste vrijwilligers
Bij Space Station is de hoofdrol weggelegd voor jou.

“Some men see things that are and ask Why. We dream of things that never were and ask Why not. “

J.F. Kennedy

Van ISSUES naar TISSUES

Voor iedere workshop wordt een scenario ontwikkeld, volgens een vast sjabloon.
Terugkerende aandachtsgebieden zijn : het decor, de verlichting, muziek, choreografie en beweging.

Om een muzikale omgeving te creëren wordt bij voorkeur gewerkt met (woordloze) klassieke muziek of met live muzikanten. Woorden worden zoveel mogelijk overboord gezet en vervangen door geluiden. Af en toe klinkt de toneelopdracht van Samuel Beckett “Not another word”, zodat de stilte teruggeketst wordt door de soundscape. De studenten worden medeklinkers.

De workshops bevatten geen lineaire verhaallijn. De tekst is ondergeschikt aan ervaringen die via de zintuigen beleefd kunnen worden. Doeken spelen een belangrijke rol in het tastbare decor. De ervaring leert dat deze methodiek ook door mensen zonder een meervoudige beperking als boeiend en betekenisvol wordt ervaren.

Toneel is levende lichaamstaal

Augusto Boal, Braziliaanse toneelmaker

Agenda

Op 8 september 2022 start er een nieuwe leergang van Space Station. De workshops worden gegeven in een voormalige sportschool aan de Grevelingenstraat 35, 4301 XZ in  Zierikzee. De tijden zijn van 10.30 – 12.30 u. inclusief Proeverij (vanaf 12.00 u.) in samenwerking met leerlingen van het Pieter Zeeman Lyceum.

De data in 2022/2023 zijn:
» 8 september, 13 oktober, 10 november & 8 december 2022
» 12 januari,  9 februari, 9 maart, 13 april, 11 mei & 8 juni 2023